امروزه با گسترش شهرها و با توجه به پيشرفت سريع علوم و تكنولوژي در جهان امروزي و تحولات روزافزون اقتصادي و اجتماعي، درك و شناخت موضوعات اقتصاد شهري بيش از پيش ضرورت مي يابد.
امروزه با گسترش شهرها و با توجه به پيشرفت سريع علوم و تكنولوژي در جهان امروزي و تحولات روزافزون اقتصادي و اجتماعي، درك و شناخت موضوعات اقتصاد شهري بيش از پيش ضرورت مي يابد. مسائلي نظير رشد و توسعه شهرها، حمل و نقل، مسكن، حاشيه نشيني و مهاجرت، اشتغال و بيكاري، رفاه اقتصادي، استفاده مناسب تر از امكانات اقتصادي، مشكلات زيست محيطي و آلودگي، تجارت جهاني و… همگي به نوعي در قالب مفاهيم اقتصاد شهري معنا پيدا مي نمايند. بنابراين تلاش شده است برخي از اساسي ترين مسايل اقتصاد شهري در طول يك دوره تقريباً سه ساله به دانشجوي رشته اقتصاد آموزش داده شود، تا دانشجو علاوه بر شناخت موضوعات، بتواند با روش هاي برخورد با مسائل اقتصادي آشنا گردد و از توازن تحليل مسايل اقتصاد شهري برخوردار گردد.
اقتصاد شهری بر مبنای تقاطع جغرافیا و اقتصاد تعریف می شود. اقتصاد به بررسی انتخابهای افراد با توجه به منابع کمیاب میپردازد. در حالی که خانوارها انتخاب های خود را به منظورحداکثر کردن مطلوبیت شکل میدهند و بنگاهها حداکثر کردن سود را مبنای تصمیم گیری هایشان قرار میدهند. جغرافیدان ها با پاسخ به این پرسش که فعالیت های مختلف در کجاها شکل میگیرند، به مطالعه نحوه استقرار اشیاء در فضا میپردازند. اقتصاد شهری، اقتصاد و جغرافیا را به یکدیگر پیوند داده و به بررسی انتخابهای جغرافیایی یا مکانی خانوارهای حداکثرکننده مطلوبیت و بنگاه های حداکثرکننده سود میپردازد. به علاوه اقتصاد شهری، ناکارآمدی های انتخاب های مکانی را تشخیص داده و سیاست های عمومی جایگزین جهت گسترش انتخاب های كارآمد را مورد بررسی قرار میدهد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.