با برگزاری انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر در ایران، اعضای جدید شوراهای اسلامی شهرها معین گردیدند. این انتخابات با انتخابات سیزده دوره ریاست جمهوری نیز همزمان بود و همان طور که در مناظرات آن مشخص بود اقتصاد مهمترین دغدغه کشور و مردم بوده است. شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها نیز با اقتصاد، اقتصاد شهری […]
با برگزاری انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر در ایران، اعضای جدید شوراهای اسلامی شهرها معین گردیدند. این انتخابات با انتخابات سیزده دوره ریاست جمهوری نیز همزمان بود و همان طور که در مناظرات آن مشخص بود اقتصاد مهمترین دغدغه کشور و مردم بوده است.
شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها نیز با اقتصاد، اقتصاد شهری و به ویژه اقتصاد ناپایدار شهرها مواجه هستند. از یک سو هزینه های خدمات شهری به دلیل تورم بالا، افزایش یافته است و از سوی دیگر نیروی انسانی زیاد و بعضا ناکارآمد، بخش دیگری از هزینه های شهرداریها را افزایش داده است و آنچه که مهم هست از یک سو کمیابی و از سوی دیگر ناکارایی در شهرداری ها، به مساله اصلی اعضای شورای اسلامی شهرها مبدل گردیده است. در صورت عدم عدم توانایی اعضای شوراهای اسلامی شهرها به حل این مساله، آفت عدم مشارکت انتخاباتی بیشتر در دوره آتی گریبانگر شوراها نیز خواهد شد.
حال سوال اصلی در اینجاست که شوراهای اسلامی شهر برای برون رفت از این مساله مهم چه باید انجام دهند؟
تحلیل اینجانب که مبتنی بر تجربه های اقتصادی و تخصص اقتصاد شهری است می تواند شوراهای اسلامی شهرها را از این بن بست و قرار گرفتن در زیر رادیکال بیرون بیاورد این است که ابتدا در کمترین زمان ممکن می بایست ساخت اقتصادی شهر و شهرداری مورد بررسی قرار گیرد. در مرحله دوم ظرفیت های توسعه اقتصادی شهر و اقتصاد شهرداری می بایست پایش گردد. در مرحله بعدی لازم است روشهای تامین مالی شهری، بسته های سرمایه گذاری و نیروی انسانی متخصص در این زمینه احصاء گردند و با حضور یک شهردار متخصص و معتقد به این امر و علاقمند به ایجاد روابط استانی و ملی و استفاده از ظرفیت های استانی و ملی برای توسعه اقتصادی شهر، استارت کار زده شود.
قطع یقین عدم توجه جدی به این امر، شوراهای اسلامی شهرها را به روزمرگی بیشتر درگیر کرده و ناکارآمدی در این بخش را نهادینه خواهد کرد.
برای مطالعه ساخت اقتصادی شهر و تهیه طرح جامع توسعه اقتصادی شهری و شهرداری لازم است به موارد ذیل توجه جدی کرده و در اسرع زمان نسبت به احصاء آنها اقدام شوند:
با در اختیار داشتن اطلاعات فوق می توان طرح جامع توسعه اقتصادی شهر و شهرداری را نوشت و به اجرا درآورد و شاهد رشد شکوفان و پایدار توسعه اقتصاد شهر و شهرداری گردید.
حمید عباسی شکوهی: مهندس پایه یک شهرسازی و کارشناس اقتصاد شهری و تامین مالی شهرداریها
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.