ویروس کرونا به عنوان یک پدیده بهداشتی امروز تبدیل به یک پدیده جهانی شده و آثار مثبت و منفی در اقتصاد جهانی خواهد شد.
Covid-19، بیماری ناشی از ویروس کرونا است که از ووهان چین سرچشمه گرفته است و از زمان شیوع اولیه تا کنون در بیشتر دنیا رواج داشته و اکنون یکی از جدیترین بحرانهای بهداشت عمومی در دهههای اخیر است. این بیماری بسیار گستردهتر از شیوع ابولا در سال ۲۰۱۴ ، بوده و سازمان بهداشت جهانی آن را رسما یک بیماری عالمگیر معرفی کرده است.
به گزارش نشریه وکس، از ۱۱ مارس تا کنون، بیش از ۱۲۵ هزار مورد ابتلا و بیش از ۴۶۰۰ کشته در جهان و بیش از ۱۲۰۰ مورد گزارش ابتلا و ۲۹ مرگ در ایالات متحده گزارش شده است. تعداد مبتلایان و کشتهها هر روز تغییر میکند و طببعتا با پیشرفت بحران، نشانهگذاری در نمودارهای بیماری در سطح جهان مهم است.
اوضاع ساکنان جهان این روزها بسیار سریع تغییر میکند و در نتیجه غیرممکن است که همه چیزهایی را که یافتهایم در نمودارهای فاقد خطا و غیرقابل تغییر ترکیب کنیم اما اکنون میدانیم که شیوع بیماری تا چه اندازه خظرناک است، چه نوع علائمی ایجاد میکند، چگونه کنترل می شود و نهایتا شیوع آن چگونه مهار میشود. بر اساس این موضوع اطلاعات فعلی در ۹ نمودار بررسی شدهاند:
ویروس در حال گسترش است
تا لحظه انتشار این مقاله، نرخ مبتلایان کرونا روندی صعودی دارد. از ۸ مارس تا کنون، چین بیشترین موارد ابتلا را ثبت کرده است. اکثر قریب به اتفاق موارد گزارش شده هنوز در چین است. کشوری که شیوع از آن آغاز شد اما در حالی که تعداد جدید ابتلا در چینی ها رو به کاهش است، تعداد پرونده های جدید ابتلا در سطح بین المللی در حال افزایش بوده و این نشان میدهد که مرکز این مشکل از چین به مکانهای جدیدی همانند ایتالیا در حال تغییر است. با این وجود، روند بهبودی از اواسط فوریه در چین به سمت مثبت در حرکت است.
علائم را بدانید
علائم Covid-19 در موارد مختلف متفاوت است اما شایعترین آنها در چین، بر اساس دادههای فوریه شامل تب و سرفه خشک (در بیشتر موارد مشاهده میشوند)، خستگی و خلط گلو (اصطلاح فنی برای مخاط ضخیم ترشح شده از مجاری تنفسی هنگام سرفه) میشود. بنابراین اگر تب و سرفه خشک دارید، میتواند دلیل خوبی برای آزمایش کرونا در صورت امکان باشد.
میزان مرگ و میر در چین با گذشت زمان کاهش یافته است
یک نکته جالب در این داستان این است که به نظر میرسد مقامات پزشکی چین در معالجه عفونتها و پیشگیری از مرگ در اثر شیوع بیماری خوب عمل کردهاند. جولیا بلوز به وکس توضیح میدهد: حتی نخستین استان کشور چین، ووهان که درگیر این بیماری شد اکنون شاهد کاهش نرخ مرگ و میر است؛ زیرا اقدامات بهداشت عمومی تقویت میشود و پزشکان در شناسایی و معالجه افراد مبتلا به این بیماری بهتر عمل میکنند.
البته نرخ ابتلا به خودی خود پایین نیامد. چین اقدامات جدی و حتی استبدادی را برای کنترل بیماری در مناطق شیوع گسترده کرونا به کار بست تا سیستم پزشکی تحت الشعاع تعداد بالای موارد ابتلا قرار نگیرد.
افراد مسن در چین بیشترین خطر مرگ بر اثر کرونا را داشتهاند
آنفولانزای اسپانیایی ۱۹۱۹ تا ۱۹۱۸، وحشتناکترین بیماری همهگیر در دوران مدرن، عمدتا به جوانان متمرکز شده بود. این موضوع شباهتهایی بیولوژیکی با اپیدمی آنفولانزا در دهه ۱۸۳۰ داشت که به برخی از افراد مسن در دهه ۱۹۱۰ مصونیت محدود میداد.
اما کرونا این گونه نیست. تاکنون، مرگ و میر در چین در میان افراد مسن بالاتر گزارش شده است که به طور متوسط نسبت به افراد جوان دارای سیستم ایمنی ضعیفتری هستند و میزان بالاتری از بیماریهای مزمن را دارند. افراد در هر سنی که شرایط پزشکی مزمن دارند نیز در معرض خطر بیشتری هستند. خطر مرگ برای افراد جوان نیز موجود است اما افراد مسن بیشترین دلیل را برای مراقبت از خود دارند چرا که بیشتر در خطرند.
این بیماری بسیار شدیدتر از آنفولانزای معمولی است
مقایسه Covid-19 با یک بیماری آشناتر یعنی آنفولانزای فصلی بسیار رواج پیدا کرده است. آنفولانزا مانند کرونا برای اکثر افراد علائم خفیفی دارد و در میان جمعیتهای آسیبپذیر مانند سالمندان میتواند خطرناک و کشنده باشد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده نیز اخیراً این مقایسه را انجام داده است.
اما همانطور که دادههای تلفات کرونا نشان میدهد، هیچ مقایسه واقعی بین این دو بیماری وجود ندارد. طبق اطلاعاتی که تاکنون در دسترس داریم، حدود ۶ درصد از افراد ۶۰ ساله و مسن تر آلوده به Covid-19 میمیرند. این بیش از شش برابر نرخ مرگ و میر برای افراد مسن آلوده به آنفولانزا است. نرخ کلی مرگ و میر نیز حداقل ۲۳ برابر بیشتر است.
کارشناسان همچنین فکر میکنند Covid-19 نسبت به آنفولانزای معمولی مسریتر است
روش دیگری وجود دارد که Covid-19 یک حریف سرسختتر از آنفولانزای فصلی است. اد یونگ توضیح میدهد: نرخ مسری بودن بسیار مهم است زیرا اگر بیشتر از ۱ باشد، احتمالاً عفونت گسترش مییابد و اگر کمتر از ۱ باشد، احتمال شیوع آن کاهش پیدا می کند. نرخ مسری بودن کرونا به طور قابل توجهی بالاتر از ۱ است و در نتیجه دلیل بیشتری برای نگرانی درمورد کرونا نسبت به آنفولانزا دارد.
کاهش شدید سود مالی برای خطوط هوایی، هتلها و سفرهای دریایی
هشدارها برای جلوگیری از ازدحام و لغو تجمعات بزرگ مانند كنفرانسها و رژهها، مانع سفر در آمریكا شده است و عواقب آن برای ایرلاین ها وخیم بوده است. براساس تحقیق Earnest، سود خطوط هوایی در هفته گذشته نسبت به سال قبل ۱۶٫۵ درصد کاهش یافته است. سفرهای دریایی نیز شاهد کاهش مشابهی هستند. هتلها نیز شاهد کاهش رزروها هستند.
بعید به نظر میرسد که تأثیر اقتصادی محدود به صنعت گردشگری باشد؛ زیرا ممنوعیتهای اجتماعی باعث میشود افراد از قهوهخانهها، رستورانها، سالنهای ورزشی، کافه ها و … نیز اجتناب کنند.
ایالات متحده به اندازه کافی افراد را آزمایش نمیکند
ضعیف بودن روند آزمایش در دولت ترامپ برای بیماری کرونا به یک رسوایی ملی تبدیل شده است و به راحتی میتوان به علت این مساله پی برد. کافی است میزان تست آمریکا را با سایر کشورهای آسیب دیده مقایسه میکنید. کره جنوبی به خاطر استفاده سریع و گسترده آزمایشها، از جمله برنامههای نوآورانه آزمایشی بسیار قوی ظاهر شده است. آزمایش از طریق دستگاههای خودکار در بعضی از مناطق آمریکا مانند نیوهمپشایر به صورت آزمایشی انجام میشود اما ما هنوز باید راه طولانی را رفت تا به رکوردهای سریع کره جنوبی یا چین رسید.
چرا لغو وقایع و رویدادها و خود قرنطینه سازی بسیار مهم است
کرونا به سرعت در گردهماییها و همایشهایی در مقیاس بزرگ انتشار پیدا میکند. بنابراین اگر همایشها و اجتماعات بزرگ لغو شوند، سرعت انتقال کاهش پیدا میکند. در واقع، سیاست انزوای اجتماعی از این جهت حائز اهمیت است به صاف کردن نمودار رشد بیماری کمک میکند. این صاف شدن نمودار رشد یعنی نمودار دیگر صعودی نخواهد بود و حتی اگر تعداد کل مبتلایان روزانه تغییر نکند. مسطح کردن منحنی سرعت ورود موارد جدید به بیمارستانها را کاهش میدهد و بار زیرساختهای مراقبتهای بهداشتی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بیماران فعلی را بهبود میبخشد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.